Något som kan vara bra att tänka på när man vill spela bingo online eller i hall är detta; Bingo är ett spel som bygger på slumpen. Vinst och förlust handlar helt enkelt om tur och otur, inget annat. Om någon påstår att det finns en strategi som garanterar dig vinst i bingo så far den med osanning. Det är ju just detta, att det handlar om slumpen som gör bingo så spännande och roligt att spela. I dragningen är det slumpen som avgör om du kommer att få markera på din bricka eller inte. Dock betyder inte detta att det inte går att göra något alls för att öka chanserna för att vinna.

Ja, man kan påverka spelet lite grann, det är roligt och man kan ha strategier för det. Det jag vill påpeka är att det inte finns några garantier. En stor fördel med att spela onlinebingo jämfört med att spela i hall är följande; spelar du i en fysisk bingohall så behöver du vara riktigt snabb med att kolla igenom dina brickor och markera. Markerar du fel så finns det ingen möjlighet att gå tillbaka och ändra. Dessutom måste du vara riktigt snabb med att ropa Bingo om du vinner. Spelar du å andra sidan online så är det betydligt enklare. Det finns nämligen funktioner som gör att du aldrig behöver oroa dig för att missa något nummer eller markera fel. Dessutom så håller dem stenkoll på vem som vinner även om du inte hänger med själv. Detta ökar dina vinstchanser markant, alltså kommer våra följande strategiska tips att handla om onlinebingo. Eftersom att det ger dig fler förutsättningar att vinna!

Det första man kan göra för att öka sina vinstchanser är att köpa många brickor till samma spel. Egentligen säger det sig självt men ju fler brickor du har desto större vinstchans, dock innebär det ju även att du satsat mer pengar. Så här är det en avvägning du får göra, hur mycket vill du satsa på spelet och hur viktigt är det att vinna? När du spelar online så kan du oftast byta ut dina bingobrickor du köper till spelet eller helt enkelt få välja helt själv. Det kan vara bra att tänka på om du inte gillar de nummer som finns på några brickor eller de kombinationer som finns på dem. Det kan verka meningslöst då bingo är ett spel som bygger på slumpen men det finns faktiskt skillnader här som är värda att tänka på. Om dina brickor har flera siffror gemensamt till exempel, då minskar dina vinstchanser eftersom att du förlorar massor på att just det numret dras i dragningen. Så man vill helt enkelt ha så spridda nummer som möjligt på sina brickor.

Visst i slutändan handlar det ändå om tur och otur men det finns åtminstone några småsaker du kan göra om du vill öka dina chanser i bingo.